Termeni şi condiţii de utilizare

 

CONDITII GENERALE DE VANZARE-CUMPARARE ON-LINE

Site-ul de cursuri online scoaladefotografie.ro este operat de S.C. PIXEL CONTRAST SRL, persoana juridica romana cu sediul in Aleea Picassso nr. 2 , Sibiu, jud. Sibiu, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Sibiu sub numarul J32/394/2019, CUI 40588075,.

Telefon de contact: 0743 211 958 /  E-mail: contact[at]cursurifoto.ro / contact[at]scoaladefotografie.ro

Intregul continut al site-ului scoaladefotografie.ro – imagini, video, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date, sunt proprietatea S.C. PIXEL CONTRAST SRL si dupa caz, a furnizorilor listati pe site si sunt aparate de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul prealabil scris al S.C. PIXEL CONTRAST SRL a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste conform legilor in vigoare.

S.C. PIXEL CONTRAST SRL isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor Termeni si Conditii, precum si ale ofertei/ofertelor, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor.
De asemenea, S.C. PIXEL CONTRAST SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, sau erori ale sistemului de software.

Vizitarea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul scoaladefotografie.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos specificate. Daca nu acceptati acesti “Termeni si Conditii”, NU FOLOSITI acest site.

Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa cititi sectiunile urmatoare precum si Capitolele la care aceste sectiuni fac trimiteri.

S.C. PIXEL CONTRAST SRL garanteaza tuturor utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul scoaladefotografie.ro dar nu le confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei S.C. PIXEL CONTRAST SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Conturile

Aveți nevoie de un cont pentru majoritatea activităților desfășurate pe platforma noastră. Păstrați-vă parola la loc sigur, deoarece sunteți responsabil de orice activitate asociată contului dvs. În cazul în care suspectați că o altă persoană vă folosește contul, informați-ne prin e-mail la contact@cursurifoto.ro .

Atunci când vă configurați contul și pe durata folosirii acestuia, trebuie să oferiți și să continuați să oferiți informații exacte și complete, inclusiv o adresă de e-mail validă. Aveți responsabilitate deplină pentru contul dvs. și tot ce se întâmplă în acesta, inclusiv pentru orice prejudiciu sau daune (cauzate nouă sau altor persoane) provocate de o persoană care vă utilizează contul fără permisiunea dvs. Acest lucru înseamnă că trebuie să fiți atent cu parola dvs. Nu trebuie să vă transferați contul altei persoane sau să utilizați contul altei persoane. În cazul în care ne contactați pentru a solicita acces la un cont, nu vă vom acorda un astfel de acces decât dacă ne puteți oferi informațiile de care avem nevoie pentru a dovedi că sunteți proprietarul acelui cont. În cazul decesului unui utilizator, contul respectivului utilizator va fi închis.

Nu vă puteți dezvălui datele de conectare la cont unei alte persoane. Sunteți responsabil de ceea ce se întâmplă cu contul dvs., iar scoaladefotografie.ro nu va interveni în litigii între cursanți sau instructori care și-au dezvăluit datele de conectare la cont. 

Plasarea comenzii:

Comenzile on-line se pot plasa utilizand platforma site-ului sau simplu prin mesaj pe e-mail.

In cazul inregistrarii cu cont de client:

In utilizarea serviciului de achizitie on-line, Cumparatorul este de acord sa furnizeze informatii adevarate, corecte, actuale si complete, asa cum sunt acestea solicitate in sectiunea de inregistrare ca si utilizator. S.C. PIXEL CONTRAST SRL respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. Pentru mai multe detalii vizitati pagina Politica de confidentialitate

Serviciile şi produsele comercializate

Serviciile şi produsele comercializate prin intermediul platformei scoaladefotografie.ro sunt in principal cursuri, seminarii si workshopuri cu desfăşurare fizică sau online. Cursurile cu desfăşurare on-line sunt înregistrari video precum şi informaţii grafice, fotografii  sau texte şi  sunt proprietatea  SC Pixel Contrast SRL. Clienţii care achiziţionează aceste produse nu li se confera dreptul de a furniza tertilor aceste produse (vezi mai jos Accesul la produse)

Accesul la produse

În calitate de cursant, atunci când vă înscrieți la un curs sau alt conținut, indiferent dacă este gratuit sau cu plată, obțineți de la scoaladefotografie.ro o licență de a vizualiza conținutul prin intermediul platformei scoaladefotografie.ro, iar Pixel Contrast SRL este furnizorul oficial de licență înregistrat. Conținutul vă este oferit sub licență și nu vândut. Această licență nu vă dă niciun drept de a revinde conținutul în niciun mod (inclusiv prin dezvăluirea informațiilor contului unui cumpărător sau descărcarea ilegală a conținutului și distribuirea acestuia pe site-uri de torrente).
Scoaladefotografie.ro vă acordă dvs. , în calitate de cursant, o licență limitată, neexclusivă, netransferabilă pentru accesarea și vizualizarea conținutului pentru care ați plătit toate taxele necesare, exclusiv în scopuri personale, necomerciale, educaționale, prin intermediul Serviciilor, în conformitate cu prezenții Termeni și orice condiții sau restricții asociate cu un anumit conținut sau o anumită caracteristică a Serviciilor noastre. Orice alte utilizări sunt interzise în mod expres.
Nu aveți dreptul de a reproduce, redistribui, transmite, cesiona, vinde, difuza, închiria, partaja, împrumuta, modifica, adapta, edita, crea lucrări derivate, sublicenția sau transfera ori utiliza în orice alt mod niciun conținut, cu excepția cazului în care vă oferim permisiunea explicită pentru acestea, printr-un acord scris semnat de un reprezentant autorizat al Pixel Contrast SRL. 

 Serviciile şi produsele fizice  vor fi disponibile pe durata desfăşurării fizice a acestor servicii iar taxele achitate reprezintă contra-valoarea prestării acestor servicii  fizice şi nu obligă la existenţa unui suport de curs on-line. Suportul de curs, asociat acestor servicii  şi produse fizice, dacă există publicat on-line, poate fi disponibil cursanţilor şi ulterior pentru o perioada nedeterminată. SC Pixel Contrast SRL îşi rezervă dreptul de a retrage acest conţinut în orice moment şi fără nicio notificare prealabilă.

Clienţii care achiziţionează Serviciile şi produsele cu desfăşurare on-line vor avea o licență cu acces la acestea pentru  perioada de timp menţionată în descrierea produselor.
Ne rezervăm dreptul de a revoca orice licență pentru accesarea și utilizarea oricărui conținut în orice moment, în cazul în care decidem sau suntem obligați să dezactivăm accesul la conținut, din motive legale sau legate de politici, de exemplu, dacă un curs sau un alt conținut la care v-ați înscris face obiectul unei reclamații privind drepturile de autor.

Preţul produselor:

Pretul produselor afisat in magazinul on-line scoaladefotografie.ro este exprimat  in Lei si sunt scutite de TVA. 
Pretul produselor nu include taxele de transport dacă este cazul. In anumite conditii, produsele pot fi scutite de taxa de transport.

Discounturi şi promoţii:

Ocazional, unele produse pot fi supuse unor promotii si discount-uri. Acestea vor fi specificate pe site si vor fi disponibile pentru perioade limitate de timp.
In cazul in care cumparatorul beneficiaza de un Voucher de discount valid, acesta introduce codul voucher-ului iar suma rezultata in urma discount-ului dat de Voucher, va fi aplicata asupra produsului comandat, respectand conditiile de utilizare ale Voucher-ului.

Validarea Comenzii:

In urma adaugarii in cos a produselor, Cumparatorul va primi in mod automat pe adresa de e-mail cu care este inregistrat ca si cont de client in magazinul on-line scoaladefotografie.ro,  o Confirmare de Inregistrare a Comenzii cu datele specifice comenzii. Confirmarea de Inregistrare a Comenzii primita de catre Cumparator automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele sunt pe stoc.

Comanda plasata on-line de catre Cumparator, va fi considerata valida numai dupa confirmarea acesteia de catre Vanzator

Validarea comenzii de catre Vanzator se face doar daca:
1. Datele de Cumparator sunt complete si corecte;
2. Produsele din comanda Cumparatorului sunt disponibile;
3. Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite (ex.: valoare a pretului zero/Lei)

Acest moment marcheaza incheierea contractului de Vanzare -Cumparare.

Doar dupa indeplinirea acestei conditii, Cumparatorul poate efectua plata comenzii, conform modalitatii de plata aleasa.

In cazul unei plati din partea Cumparatorului in conditiile unei comenzi nevalidate de catre Vanzator, Vanzatorul are dreptul de returnare a sumei in contul Cumparatorului, fiind considerata plata nedatorata.

Vanzatorul are dreptul de a anula o comanda care nu intruneste conditiile de validare specificate mai sus. Vezi mai jos si capitol Anularea Comenzii.

Modalitatea de Plata pentru comenzile On-line:

Pentru a efectua plata pentru comanda on-line, aveti de ales intre doua modalitati de plata:
1. online cu cardul – prin Netopia Payments  (indisponibil momentan)
2. OP (Ordin de plata) prin virament bancar: in urma Validarii comenzii de catre Vanzator.
3. numerar la sediul secundar al SC Pixel Contrast SRL (Sibiu, B-dul Victoriei nr. 40)

Atunci când efectuați o achiziție, sunteți de acord să nu utilizați o metodă de plată nevalidă sau neautorizată. Dacă metoda dvs. de plata nu funcționează și totuși primiți acces la conținutul la care v-ați înscris, sunteți de acord să ne plătiți taxele corespunzătoare în termen de treizeci (30) de zile de la primirea notificării din partea noastră. Ne rezervăm dreptul să dezactivăm accesul la orice conținut pentru care nu am primit plata corespunzătoare.

Modalitatea de livrare:

Dacă produsele sunt livrabile, livrarea produselor catre Cumparator se face doar prin curier si doar pe teritoriul Romaniei.
Livrarea produselor catre Cumparator se face doar dupa confirmarea intrarii banilor in contul Vanzatorului, aceasta fiind considerate si data platii.

Produsele virtuale vor fi disponibile utilizatorului:
– în cazul plăţii cu cardul, imediat după ce plata on-line a fost finalizată cu succes;
– în cazul plăţii cu  OP, doar dupa confirmarea intrarii banilor in contul Vanzatorului;
– în cazul plăţii cu numerar, după efectuarea plăţii la sediul secundar al SC Pixel Contrast SRL (Sibiu, B-dul Victoriei nr. 40)

Executarea Vanzarii:

Vanzarea este considerata executata in momentul in care sunt indeplinite conditiile referitoare la : Validarea comenzilor ,  Plata  si Livrarea produselor  catre Cumparator.

Anularea comenzii:

Comenzile plasate on-line pot fi anulate in urmatoarele cazuri:

1. Fara motiv de catre Cumparator inainte de livrarea comenzii. Acest lucru se poate face fie prin trimiterea de catre Cumparator a unui mesaj prin e-mail de anulare la adresa contact@cursurifoto.ro , fie telefonic. In urma anularii unei comenzi, se va modifica si statusul acesteia in contul de Cumparator.

2. La expirarea termenului de plata pentru comenzile ale caror modalitate de plata aleasa este viramentul bancar (O.P.) sau numerar si al caror termen de plata specificat la plasarea comenzii  este depasit, se anuleaza la data expirarii termenului de plata prin neachitarea proformei.

3. De catre Vanzator, prin neindeplinirea conditiilor de validare a comenzilor (vezi mai sus Validarea Comenzilor)

 

Denuntarea unilaterala a contractului (Renuntarea la cumparare):

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Prezenta clauza opereaza doar in cazul in care repunerea partilor in situatia anterioara este posibila. Acesta clauza se aplica conf. OUG 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in OUG 34/2014 art. 2 punctul 7.

Ne rezervăm dreptul de a vă aplica rambursarea prin metoda dvs. de plată inițială sau alte metode, la latitudinea noastră, în funcție de posibilitățile furnizorilor noștri de servicii de plată sau de alți factori. 

Furnizarea, in totalitate sau partial, de continut digital care nu este livrat pe un suport material
cu inceperea prestarii inainte de sfarsitul perioadei de 14 zile duce la pierderea dreptului de returnare .

Prin aceptarea Termenilor și Condițiilor in momentul achizitionarii de produse digitale (cursuri online) consumatorul isi da acordul pentru accesul imediat dupa confirmarea plății la produsele digitale , și confirma ca a luat cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere conform OUG 34/2014 art.14 punctul 6 litera b.

Nu vă va fi datorată o rambursare dacă o solicitați după expirarea perioadei de garanție de 14 zile calendaristice.

Orice disputa de orice fel care poate sa apara intre utilizator si S.C. PIXEL CONTRAST SRL va fi rezolvata pe cale amiabila.

 

Acord obligatoriu

Sunteți de acord că, prin înregistrarea, accesarea sau utilizarea Serviciilor şi produselor  noastre, vă exprimați acordul de a încheia un contract cu efecte juridice cu SC Pixel Contrast SRL. Dacă nu sunteți de acord cu prezenții Termeni şi Condiţii, nu vă înregistrați, nu accesați și nu utilizați în alt mod niciunul dintre Serviciile şi produsele noastre.

 

Declinarea responsabilităţii

Există posibilitatea ca platforma noastră să nu funcționeze într-un anumit moment din anumite motive cum ar fi operațiuni de întreținere planificate, pentru că site-ul întâmpină probleme, motive legate de terţi furnizori sau pentru că întâmpinăm probleme de securitate sau alte motive. De asemenea există posibilitatea ca informaţiile transmise de către instructorii noştri în cadrul conţinutului lor să inducă în eroare.
Prin achiziţionarea produselor şi serviciilor noastre acceptaţi că nu veți recurge la niciun fel de acțiune împotriva noastră în niciunul din aceste tipuri de situații în care lucrurile nu se derulează cum ar trebui. Serviciile precum şi conţinutul acestora sunt furnizate “ca atare” şi în funcţie de diponibilitate, iar noi,  SC Pixel Contrast SRL  precum şi furnizorii şi  partenerii noştri nu declarăm şi nu garantăm disponibilitatea, securitatea, lipsa de erori, fiabilitatea sau exactitatea Serviciilor şi produselor virtuale sau a conţinutului acestora şi refuzăm orice garanţii sau condiţii explicite sau implicite , nu garantăm obţinerea unor rezultate specifice în urma utilizării serviciilor şi produselor virtuale. 
Utilizarea de către dumneavoastră a platformei scoaladefotografie.ro, a serviciilor şi produselor virtuale , inclusiv a oricărui conţinut, puse la dispoziţie în mod gratuit sau contra-cost este în întregime pe propriul dvs. risc.

Este posibil să decidem să încetăm oferirea anumitor caracteristici ale Serviciilor, în orice moment și din orice motiv. În nicio situație SC Pixel Contrast SRl sau afiliații, furnizorii, partenerii sau reprezentanții săi nu vor fi considerați răspunzători pentru daunele generate de astfel de întreruperi sau lipsă de disponibilitate a unor astfel de caracteristici.

Nu suntem răspunzători pentru îndeplinirea cu întârziere sau neîndeplinirea oricăruia dintre Servicii ca urmare a unor evenimente în afara controlului nostru rezonabil, cum ar fi stare de război, ostilitate sau sabotaj; calamitate naturală; întrerupere a energiei electrice, a internetului sau a telecomunicațiilor sau restricții impuse prin lege.

 

Cesiunea drepturilor

Nu puteți cesiona sau transfera prezenții Termeni (sau drepturile și licențele acordate în baza acestora). De exemplu, dacă ați înregistrat un cont în calitate de angajat al unei firme, contul dvs. nu poate fi transferat unui alt angajat. Noi putem cesiona prezenții Termeni (sau drepturile și licențele acordate în baza acestora) unei alte persoane juridice sau fizice fără restricții. Nicio prevedere a prezenților Termeni nu conferă niciun drept, beneficiu sau reparație niciunei terțe persoane juridice sau fizice. Sunteți de acord că contul dvs. este netransferabil și că toate drepturile legate de contul dvs. și celelalte drepturi în baza prezenților Termeni vor înceta odată cu decesul dvs.

 

Protectia Consumatorului – site oficial

S.C. PIXEL CONTRAST SRL isi rezerva dreptul de a efectua orice modificari ale acestor prevederi, ale site-ului scoaladefotografie.ro, inclusiv modificari care pot afecta site-ul, fara notificare prealabila catre utilizatori.
S.C. PIXEL CONTRAST SRL nu poate fi trasa la raspundere pentru erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, transformari, care nu sunt facute de catre administratorii site-ului.
S.C. PIXEL CONTRAST SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin intermediul link-urilor de pe site-ul scoaladefotografie.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

 

Prezenții Termeni şi condiţii de utilizare („Termenii”) au fost actualizați ultima dată la 14.03.2023