Scoala de Fotografie

vine in sprijinul acelor persoane care vor sa invete fotografia sau a celor care doresc sa aprofundeze acest domeniu. Alaturi de noi aveti posibilitatea de a va testa abilitatile fotografice, de a vi le dezvolta si de a va indruma in acest domeniu. Fie ca vrei sa faci din fotografie o arta sau o profesie vom gasi o modalitate de abordare a acesteia cat mai potrivita pentru tine. Locatie : In centrul tarii - Sibiu, accesibil din toate judetele. In Sibiu, aproape de centru, in zona istorica.

“Natura ne aseamănă, educația ne deosebește.”

Confucius

Argument:

Azi fotografia a depășit momentul în care făceam fotografii de 2-3 ori pe an, este un limbaj, este o modalitate de comunicare actuală și modernă. Chiar dacă nu ne dam seama, comunicăm prin fotografii într-un mod reflex, încărcăm o imagine pe net, trimitem un mesaj cu o fotografie...
Revoluția digitală iși pune amprenta pe comunicarea dintre noi. Inclusiv telefonul nostru cu aparat foto inclus ne influențează modul de a interacționa cu ceilalți. Toți suntem de acord că fotografia este un limbaj (vizual) și o modalitate de comunicare.

Orice limbă vorbită are semantică și respectă structuri gramaticale, pentru a întelege cu toții aceași idee exprimată. La fel și în fotografie este necesar să cunoaștem "semantica și structura ei gramaticală" pentru a putea fi înțeleși de ceilalți. Altfel fotografiile noastre sunt doar "zgomot" sau în cel mai bun caz un limbaj primitiv, un jargon înțeles de un număr relativ restrâns de prieteni.
Sună complicat, dar nu este! Este vorba de a înțelege că facem fotografii pentru a le vedea cineva! Este vorba de a-l înțelege pe acel cineva ca om și de a găsi puncte comune și să ii transmitem aceleași idei/sentimente în fotografie.

Exprimarea prin fotografie tinde să fie o abilitate necesară omului modern la fel cum folosești o mașină auto dar trebuie să inveți să o conduci. Pentru a te exprima corect și eficient cu ajutorul fotografiei trebuie să stăpânești atât partea tehnică cât și partea de "semantică". Tehnica te ajută să iți pui ideile în practică, dar tehnica fără viziune are ca rezultat o imagine moartă.
Fotografia înseamnă ARTĂ dar arta vine din capacitatea noastră ca oameni de a transmite idei, sentimente, cât mai rafinate, în fotografie astfel încât să avem imagini pe care să nu le uităm!

Poți învăța fotografie evident și autodidact dar cu un cost de timp și financiar enorm.
Un curs de fotografie iți propune un drum "direct la țintă".

Am investit timp, energie și bani pentru ca tu să nu repeți aceleași greșeli. Ca tu să mergi mai departe ca noi. Așa vedem noi progresul!
Despre noi

Școala de fotografie Image Art este un proiect început în 2008. Este un proiect în care noi am pus multă pasiune și suflet.

Forma de organizare este aceea a unei firme dar în spatele oricărei firme se află oameni care însuflețesc și pun idei în practică. Echipa este formată din Daniel Bălțat, Ana Vasiu, Fred Nuss.


"În actul de învățare, nu se știe cine dă și cine primește" C. Noica.


Suntem o școală cu mintea deschisă. De la o generație la alta suntem mai bogați în cunoștințe, învățăm și noi de la cursanții noștri. Ne perfecționăm de la un curs la altul.

În acești ani de activitate continuă am devenit mai mult decât un curs de fotografie, am devenit o școală cu învățare continuă, am devenit o comunitate, s-a creat un spirit: cel al școlii Image Art! Păstrăm legătura cu cei care au absolvit școala noastră, atât fizic cât și on-line.
Încercăm să vă oferim mai mult decât un curs, să vă oferim o experiență, un curs-aventura, atât intelectual cât și fizic.

Ne adresăm celor care vor mai mult de la ei ca fotografi, ne adresăm celor cu mintea deschisă. Ne adresăm celor care vor să învețe!

Periodic, începând din 2014, încercăm să organizăm o expoziție anuală, "Salonul Școlii" în care foștii cursanți și actualii cursanți sunt invitați să expună cele mai bune lucrări.
Vernisajul este o bună ocazie de socializare și de a crea noi conexiuni între fotografi.

Proiectul nostru este suținut de firme și branduri cu renume Photosetup, Epson, Manfrotto, Nikon.